duminică, 15 mai 2011

Scoici cu legume pe pat de salată verde


Am vrut să zic scoici din paste umplute cu legume dormind pe un covor de salată verde. Sună ciudat!

Am primit o propunere interesantă. Să particip cu o reţetă la un concurs organizat de divahair.  Interesant! Ce dietă să aleg?!  Apropo, eu nu ţin regim de slăbit şi nici de îngrăşat. Am 1.62 cm înălţime şi 49 kg (greutate - evident) - tocmai am verificat cântarul.

Aşadar, după lungi dezbateri interioare şi verificat variante eu aleg Dieta cu legume. Din punctul meu de vedere poţi să ţii dietă dar să nu respecţi cantităţile de alimente permise. Sau să ţii o dietă şi să îţi pui în pericol echilibrul propriului organism. Până la urmă depinde de fiecare ce alege. Eu aleg o dietă echilibrată gen puţin din fiecare şi din toate. :) Cea mai apropiată gusturilor mele, din punctul de vedere al sănătăţii, ar fi dieta cu legume. (asta nu înseamnă că noi nu mâncăm carne sau prăjeli).

Am ales niste paste arătoase şi le-am fiert

Am opărit 10 minute nişte morcov, ţelină, rădăcină de pătrumjel şi păstârnac. (când apa clocoteşte punem legumele şi le lăsăm 10 minute)


După ce le-am lăsat la răcorit, le-am dat prin răzătoare şi le-am ameţit cu un pic, pic, de ulei, sare, lămâie şi mentă pentru savoare desăvârşită.


Mai departe... foarte simplu. Deci... avem pastele fierte, legumele fierte şi date prin răzătoare.... le amestecăm...şi rezultatul combinaţiilor este infinit ... de consistent şi delicios! Şi să nu uităm un amănunt. Foarte uşor de preparat. Simplu şi rapid. 

 
Poftă bună! 

4 comentarii:

Monu spunea...

Foarte frumos si interesant site-ul dvs. Dar nu credeti ca ar fi mai interesant pentru cititori sa vada link-uri catre bloguri cu retete la capitolul Timp liber - culinar decat la anunturi?

Monu spunea...

Iasi - v-am dat e-mail cu cateva intrebari. Nu am primit raspuns.

Radiowhisper - Va multumesc pentru interes dar nu cred ca am timp. Pentru moment.

Comfy RO spunea...

MMMMmmmm.. arata f bine

Monu spunea...

Multumim. Sunt o combinatie tare buna.