luni, 30 noiembrie 2009

Cornulete cu mere

Reteta o am de la bunica mea din Bucovina care face prajituri delicioase. Sper sa va placa. Eu un pic mai complicata.

Primul aluat

1 kg de faina, 1 cana mare de ulei, 1 cana mare apa, 1 pliculet praf de copt, 1 cescuta mica (de cafea) de otet cu care se stinge praful de copt, sare. Primul aluat se framanta bine.

Al doilea aluat

½ kg faina+3/4 cana mare de ulei si se framanta si faramiteaza.

Umplutura: ½ kg mere rase, stoarse, se prajesc cu putin ulei si un pic de zahar (dupa gust) sa nu se prinda. Se da la o parte si se pun 2 linguri gris ca sa nu fie merele moi.

Prima foaie se intinde bine si se pune a doua foaie (aluatul no2) faramitat si se intinde subtire pe toata suprafata. Dupa care se ruleaza si se impatureste in 2, 3 parti. Se lasa un pic la crescut. Se taie bucati si se intinde foaia. Se pune un rand de mere, se ruleaza o data si se taie bucatele mici.

Se baga la cuptor si la sfarsit se pudreaza cu zahar.


2 comentarii:

Daniela spunea...

Vreau si eu un cornulet, ca arata delicioase in poza... O saptamina buna si la cit mai multe retete ! Pupici !

Monu spunea...

Multumesc mult de tot. Chiar sunt bune si rezista ceva zile bune fara sa se intareasca.