miercuri, 14 aprilie 2010

Mâncare de spanac cu leurdă şi untişor


Cura de primăvară cu spanac, leurdă şi untişor, delicios şi sănătos

Am trecut prin piaţă şi am găsit primăvara!!! Spanac, leurdă, untisor, lobodă, salată, ceapă verde şi .... nu  mai bine faceţi o vizită la piaţă? :) 

Untişor
 


Leurdă


Spanac

Căliţi o ceapă
Puneţi untişorul tăiat şi lăsaţi cam 10 minute
Apoi adăugaţi leurda şi lăsaţi încă 10 minute. Dacă e nevoie, puneţi un pic de apă să nu se ardă

Şi adăugaţi spanacul bine, bine spălat şi tăiat (crud, nefiert)

Adăugaţi apă cât să nu se ardă, dar să aibă şi posibilitatea de a se fierbe un pic. Lăsaţi aproximativ 20 de minute. Preparaţi între timp un amestec de ouă cu smântână (noi am avut ouă de casă, de unde şi superba culoare galbenă).

Spre final turnaţi amestecul peste spanac şi amestecaţi încă 10 minute cât să se facă ouăle. Rezultatul... au mâncat până şi prinţesele mele.

În diferite combinaţii... cu somon pane

sau şniţel de pui cu paste

 este foarte bun şi sănătos. sper!

4 comentarii:

Elena Toma spunea...

Scumpa mea, doamna, este o combinatie pe sufletul si gustul meu. O voi face neaparat, cat mai gasesc leurda. Felicitari!

Monu spunea...

Saru mana!

Anmyo spunea...

Imi aduce aminte de mancarea de urzici a bunicii si a mamei. Leurda nu am mancar, spanac si untisor insa da, chiar si in salate. :D

Monu spunea...

Anmyo, sincer e prima data cand fac o astfel de combinatie. Am avut ceva emotii dar cine a mancat a zis ca e buna. Leurda e usturoi salbatic. Sincer, eu nu am stomac sa il pap crud. :))