duminică, 7 februarie 2010

Ficat de porc cu sos de rosii

Mâncare gătită de Bizaru!

Avem nevoie de ficat de porc, usturoi, sos de soia, oregano, busuioc, piper negru, mentă verde şi o lingură de făină.

Tăiaţi ficatul în fâşii subţiri. Aici ficatul tăiat de Bizaru.
 
Într-o tigaie puneţi la călit un pic de usturoi, apoi puneţi ficăţeii la prajit, condimentaţi bine cu următoarele: sos de soia, oregano, busuioc, piper negru, mentă verde. Cantităţile le-am pus eu că mie îmi place să le amestec. NU PUNEŢI SARE!!! Sarea întăreşte ficatul dacă e pus la început. 

 
Lăsaţi la prăjit vreo 10 minute, după care turnaţi peste o conservă de roşii decojite.
 

Lăsaţi la fiert 25-30 minute. Acum puteţi pune un pic de sare şi făina (o lingură) amestecată cu apă şi mai lăsaţi să dea un clocot. Puteţi să o mâncaţi cu paste făinoase, cartofi, orez sau legume. Depinde de gusturi. Ce pot spune e că Bizaru a făcut treabă bună azi. (A muncit şi la o ciorbă de burtă şi nişte fasole verde cu usturoi).


                                     

Poftă bună!