luni, 8 martie 2010

Ficat de pui cu mere

 2 cepe mici tăiate
2 mere tăiate cubuleţe şi fără coajă (eu le-am lăsat cu coajă dar a fost o greşeală. E mai bine fără coajă)

Ficat de pui (aproximativ 600 g)

Ficatul de pui se căleşte în puţin ulei

După aproximativ 4 minute se pune ceapa şi se mai lasă la călit 3-4 minute

Eu am transferat apoi conţinutul într-un vas de yena şi am pus deasupra merele

Se lasă la cuptor 15-20 de minute. Neavând vas cu capac, am folosit vasul de yena pe care l-am acoperit cu o folie de aluminiu. Şi ca să fie merele mai interesante am presărat zahăr deasupra.

Puteţi să îi serviţi alături de macaroane, cartofi sau orez.
Poftă bună!

Sursa reţetei: Carte de bucate - Petrişor Tănase, Ed. Răduţă, 1998

Niciun comentariu: