luni, 30 noiembrie 2009

Ouă de prepeliţă

Se spune că ouăle de prepeliţă sunt foarte bune şi sunt o sursă bogată de vitamine (A, B1, B2, B9, B12, D) şi minerale (fosfor, potasiu, fier, calciu). Şi sunt recomandate la bolnavii cu astm (asta trebuie să studiez neapărat să văd ce şi cum ca să pot să imi ajut fetele). Deci... sunt mici, sunt bune, sunt sănătoase....să le mâncăm!!!!

Pentru micul dejun am experimentat ceva foarte bun. Luati ciuperci albe de cultură, din acelea de la piaţă sau supermarket (cred că se numesc agaricus), dar să fie mari, ouă de prepeliţă, o tavă şi un cuptor încins.

Preîncălziţi cuptorul şi într-o tavă puneţi ciupercile, cu pălăriile în sus. Apoi, puneţi în interiorul fiecărei ciuperci conţinutul unui ou de prepeliţă. Băgaţi tava în cuptor şi o lăsaţi aproximativ 10 minute (sau până când credeţi că s-a copt oul). Pitt4, mulţumesc pentru idee!




Serviţi-le alături de ce vă place. Noi le-am preferat alături de gogosari în oţet şi cârnăciori de căprioară.




   O altă variantă de ouă de prepeliţă, coapte în ciuperci şi cu un pic de caşcaval deasupra.

După ce curăţaţi ciupercile puneţi ouăle în interior şi apoi le bagaţi la cuptor.


Când sunt coapte ouăle, puneţi deasupra un pic de caşcaval ras şi le puneţi din nou în cuptor. Aceasta este forma finală.


Poftă bună!

2 comentarii:

Daniela Addario spunea...

Stii ca n-am mincat niciodata oua de prepelita (rusinica mie)... Serveasc si un cirnacior, ca din astia romanesti nu maninc prea des...

Monu spunea...

Sa iti fie de bine :) si poate intr-o zi cu soare poate o sa incerci si un ou de prepelita sa vezi cum e.