joi, 10 decembrie 2009

Miere din păpădie


În seara asta, tocmai mă uitam ce mai este prin cămară când am dat peste nişte borcane cu miere din păpădie. Uitasem de ele. Este uşor de făcut şi foarte bună atât pentru adulţi cât şi pentru copii aşa că m-am gândit că ar fi frumos din partea mea să postez reţeta.

Aveţi nevoie de fix 720 flori de păpădie, 3 kg zahăr şi sucul de la 4-5 lămâi.




Florile se pun la fiert în 2 litri de apă. Când apa începe să fiarbă, se mai lasă 20 de minute. Apoi, se strecoară prin tifon. Siropul se pune la fiert la foc mic cu 3 kg de zahăr până se îngoaşă. Se adaugă sucul de la 4-5 lămâi şi se mai lasă la fiert până se îngroaşă.

                                          




Poate anul viitor în luna mai vă veţi aduce aminte de această reţetă şi o încercaţi.

Niciun comentariu: