luni, 21 iunie 2010

Orezul căruţaşilor

O reţetă simplă, pe care dacă o citiţi sigur aţi făcut-o în diverse variante. Aşadar, avem nevoie de ceapă, pe care o călim în ulei

Adăugăm apoi carnea de vită tăiată cuburi

Lăsăm la prăjit carnea până când are acea culorea albă, semn că este un pic coaptă, după care adăugăm roşiile decojite şi tăiate cuburi



Lăsăm până la punctul de fierbere şi se adaugă ardei graşi - cei de culoare roşie sunt cei mai aromaţi

Se mai lasă 10 minute şi se adaugă orez cu bobul lung, pus înainte să stea în apă. Eu am mai adăugat şi boabe de porumb (pentru că le place foarte mult copiilor) 
Se mai lasă pe aragaz încă 20-25 de minute. Vasul trebuie să fie acoperit cu capac. Iese o minunăţie de mâncare simplă şi gustoasă. Nouă ne-a plăcut. La fel şi fetelor mele.
Poftă bună!

4 comentarii:

geta spunea...

dar te-ai pus pe treaba,nu gluma!si noua ne place porumbul!

Monu spunea...

:) Familie numeroasa si fomista :))

felis spunea...

Suna bine reteta... felicitari

Monu spunea...

Felis, multumesc mult de tot.