sâmbătă, 16 octombrie 2010

Cotlet de porc înăbuşit în vin alb

În familia noastră la orice masă trebuie să fie carne. Aşa că a trebuit să găsesc o reţetă apetisantă pentru nişte cotlete de porc. Şi chiar am găsit ceva inedit. Cotlet de porc înăbuşit în vin. Delicios!

Avem nevoie de varză roşie tăiată subţire - 400 g. Aceasta se sărează puţin
şi se lasă să stea timp de o jumătate de oră.

Slănină de la porc tăiată cuburi 

1-2 mere tăiate cum doriţi (numai să scăpaţi de cotor şi sâmburi)

Se pune slănina la prăjit, apoi se toarnă o linguriţă de oţet şi 50 ml apă. Se adaugă varza roşie şi se presară o linguriţă de zahăr. Se adaugă mărul, se mai adaugă 50 ml vin, se acoperă şi se lasă la înăbuşit. 
(dacă aveţi mai multă varză, puteţi mări cantităţile de lichide)

Trecem la carne, în speţă cotletele de porc care se sărează şi se condimentează. Apoi, se dau prin făină.

Într-o tigaie se pune la încălzit untură, în care vom pune carnea. Se prăjeşte 2-3 minute pe fiecare parte.
 
Carnea făcută se scoate pe o farfurie. Toate bucăţile!

Avem nevoie de pastă de roşii. Eu am preferat pasta cu busuioc, fiind mai aromată.

În untura rămasă în tigaie se prăjeşte timp de 1-2 minute pasta de roşii. Se toarnă 150 ml vin şi apă. 

Când sosul dă în clocot, se adaugă bucăţile de carne, se acoperă şi se fierbe la foc mic până când se face carnea. 
Carnea se serveşte cu varza roşie şi cartofi prăjiţi.



Sursa: 101 de reţete (1999 Ungaria)

6 comentarii:

geta spunea...

Monu draga,ma mut la tine!numai tochituri,cotlete,bunatatica la mine acasa!

Monu spunea...

Te astept cu mare, mare drag.

boscodina spunea...

Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" :)Te astept sa ni te alaturi :)

boscodina spunea...

Cand ai scris ultima oara de mana? Cand ai scris ultima oara o poveste? Scrie cu noi povestea de Craciun :)

ralus spunea...

Craciun fericit de la Maramu!

Monu spunea...

Mulţumim frumos!! Vă dorim un An Nou fericit şi plin de bucurii.