sâmbătă, 13 martie 2010

Papanaşi

Lecţie de gătit. Noroc cu soacra că am văzut şi eu cum se fac papanaşii. Sunt uşor de făcut şi sunt şi foarte buni. Pot fi serviţi cu smântână sau cu dulceaţă.

Aşadar, avem nevoie de brânză de vaci (cam 700 g) şi 2 ouă
 
Amestecăm
Acum punem în compoziţie următoarele ingrediente: sare, coaja de la o lămâie, 2 plicuri zahăr vanilat, 2 linguri zahăr, 1/2 plic de praf de copt pe care îl stingem cu zeamă de lămâie şi făină cât cuprinde, cât să iasă un aluat moale. Amestecaţi bine. Prea multă făină întăreşte aluatul şi sigur o să iasă ce nu trebuie.



Aluatul se împarte în două. Se rulează pentru a putea porţiona compoziţia.


Se modelează (adică se turteşte şi se face o gaură) ca să arate a papanaş. Nu folosiţi nici acum multă făină. Doar cât să  nu se prindă aluatul de mână.


Încălziţi foarte bine uleiul din tigaie şi puneţi-i la prăjit. Nu puneţi prea mulţi.

După ce s-au prăjit pe ambele părţi, îi puneţi pe o farfurie şi îi presăraţi cu zahăr pudră sau cu ce altceva doriţi.


Poftă bună!

2 comentarii:

Elena Toma spunea...

Monu, frumosi papanasii! Nu-ti plac cu ceva smantana sau dulceata? Inainte de dieta, am mancat la Caracal cei mai buni papanasi de cand sunt. Pufosi, iar deasupra aveau un mot de aluat si ala prajit, iar peste ei curgea smantana si o lingura de dulceata. Ceva de vis si... o bomba calorica! Acum m-as multumi cu o inghititura din ai tai. Dai? Te roooooog!

Monu spunea...

Cu mare drag iti ofer papanasii acestia. Data viitoare o sa incerc cu dulceata. :)