miercuri, 29 decembrie 2010

Pui cu cartofi la cuptor

Este o reţetă simplă, rapidă şi gustoasă. Avem nevoie de piept de pui tăiat subţire, felii de cartofi cruzi (aproximativ 1 cm), bucăţele de unt şi condimente după preferinţe. Reţeta originală este cu boia dulce dar, având în vedere că au mâncat şi copiii nu am pus. Ideea este că se pun straturi de cartofi şi carne de pui, între care se pun bucăţele de unt. 

Ungem o tavă yena cu unt (sau ce tavă aveţi prin casă)

Adăugăm stratul de cartofi, bucăţele de unt şi pieptul de pui 



Mai punem un strat de cartofi şi un ultim strat de piept de pui. Să nu uitaţi să puneţi untul. Deasupra presărăm condimentele. E mult mai bun cu boia dar.... nu când dăm copiilor mici. Puteţi pune un singur strat de cartofi şi de pui dar asta depinde şi de mărimea tăvii sau a cantităţii dorite de mâncare.


Se pune la cuptor şi se lasă ...... până când se face. Ca să nu se usuce, având în vedere că nu am pus foarte mult unt, am pus un pic de apă şi am acoperit tava în primele 15 minute cu folie. Şi iată finalul.


Sper să vă placă. Poftă bună!

Niciun comentariu: