miercuri, 17 martie 2010

Ciorbă a la grec

Trebuia să fac ceva repede, să nu fie foarte complicat şi să nu îmi ia foarte mult timp de bibilit. Aşa că am pus repede nişte picioare de pui şi ceva gheruţe (tăiaţi unghiile la gheruţe) în apă, la fiert.
Lăsăm să dea câteva clocote, apoi adăugăm zarzavaturile (morcov, rădăcină de pătrunjel, de păstârnac, 1 ţelină mică)
  
Se lasă la fiert până când se poate scoate carnea de pe os şi se scot din vas (şi carnea de pui şi zarzavaturile). Când se răcesc se scoate carnea de pe oase, se taie zarzavaturile cubuleţe şi se pun înapoi în vas. Se bate un gălbenuş de ou cu smântână, se pune în zeama din oală, se amestecă bine şi gata ciorba. Eu nu acresc, că fetele sunt mici şi nu le place.


Diferenţa dintre ciorba a la grec şi ciorba grecească este orezul care se pune la final la ciorba grecească. :) 

Niciun comentariu: