sâmbătă, 5 iunie 2010

Linte cu tagliatele

Alături de soia, lintea este opţiunea alimentară preferată de vegetarieni şi populaţiile cu tradiţie vegetariană. Datorită timpului de fierbere redus, lintea este o excelentă alternativă la fasole, în preparate pasate, în supă, în asociaţie cu orez, carne şi legume.


Lintea este catalogată ca aliment de grad nutriţional A datorită conţinutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor şi proteină şi conţinutului extrem de scăzut de grăsimi. Lintea nu conţine colesterol şi aduce un aport caloric de cca 110-160 kcal/100g, în funcţie de varietatea preparată şi modul de preparare. (Wikipedia)

Deci este foarte bună. avem nevoie de ceapă, morcov, linte, roşii decojite şi tagliatele.





Punem într-o tigaie ulei şi călim ceapa. Adăugam morcovii şi un pic de apă şi aşteptăm până când morcovul se înmoaie. pasul următor este să punem lintea (cu tot cu apa din conservă) şi lăsăm să fiarbă. Punem sare şi alte condimente la alegere. Lintea la conservă nu trebuie fiartă prea mult. După 10- 15 minute, când lintea este aproape gata, se pun roşiile decojite de la conservă. Mai lăsăm să fiarbă vreo 10 minute. 

Între timp fierbem tagliatelele.

 

Când totul este gata, se pun tagliatelele peste sosul de linte şi se amestecă bine. Este uşor de făcut, nu ia prea mult timp, iar mâncarea a ieşit foarte bună. 


2 comentarii:

ralus spunea...

Chiar ma gandeam ieri ca la cat imi place de mult lintea, ar trebui sa o "promovez" postand ceva coteleli care o contin.
asta arata bine si parcac ii si simt gustul...ioi ce bun!

Monu spunea...

Ralus, e prima data cand am mancat linte. Si mi-a placut foarte mult. O sa mai incerc si alte variante. Tu cum o pregatesti?