miercuri, 5 mai 2010

Tort de nucă

Un tort cu un gust divin cu multă nucă. În primul rând avem nevoie de 5 foi. Pentru fiecare foaie în parte avem nevoie 4 albuşuri bătute spumă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de nucă dată prin maşină şi un pic de sare. (Mi-a fost imposibil să pozez fiecare etapă în amănunt). După ce amestecaţi bine compoziţia, o puneţi într-o tavă de pizza (unsă cu unt şi tapetată cu făină) şi o băgaţi în cuptorul preâncălzit pentru 15-20 minute.

După ce aţi terminat cele 5 foi, pregătim crema. Vom folosi cele 20 de gălbenuşuri rămase şi le amestecăm bine cu 300 g zahăr şi o ceaşcă de cafea neîndulcită.
Se pune apoi crema într-un vas, pe foc (adică pe aragaz) şi se amestecă continuu să nu se prindă. Şi amestecăm... până când crema devine groasă.
  
Lăsăm crema să se răcească şi mai adăugăm 1 pachet de unt. Şi iar amestecăm până când devine o cremă fină, fără guguloaie. Mai departe, urmează asamblarea. O foaie de tort, un rând de cremă, o foaie de tort, un rând de cremă. Până terminăm.

Poftă bună!

Sursa: mama finei Mihaela.

7 comentarii:

nely spunea...

wooooowwwwwww! foarte bun... trebuie incercat.Am salvat reteta, mersi mult! FELICITARI!

Monu spunea...

Multumesc. Sper sa va placa. :)

ralus spunea...

seamana cu tortul egiptean. yammy

Monu spunea...

Seamana dar nu rasare! :) La tortul acesta nu se foloseste lapte, amidon, faina asa cum apare in tortul egiptean.

ralus spunea...

pai e mai simplu. cred ca intra pe lista prajiturilor facute des:))

Mariana spunea...

Monu,ce tort minunat si cred foarte gustos!
Felicitari pentru bunatatile care le imparti cu noi!
O seara placuta!

Monu spunea...

Multumesc frumos. Sper sa il incercati si sa va placa. Are un gust deosebit.