miercuri, 2 decembrie 2009

Foietaj cu mere şi gutui

Poate aţi observat că reţetele sunt din acelea care se fac în viteză. Asta din lipsă de timp de cele mai multe ori.
Mai jos, o să vă povestesc cum am  făcut o prăjitură în mare viteză si culmea a ieşit şi bună. Am găsit în congelator un pachet de foietaj, pe masă trândăveau de ceva vreme 4 gutui, iar în balcon se plictiseau vreo 5 mere. Aşa că.... am ras merele şi gutuile şi le-am călit în tigaie cu zahăr şi cu un plic de zahăr vanilat. Am dat drumul la cuptor să fie cald, am pus o foaie în tavă, am pus fructele călite, iar deasupra am pus fâşii din a doua foaie de aluat. Am băgat-o la cuptor şi am lasat-o vreo 40 de minute. Acum vedeţi voi, timpii ăştia sunt calculaţi şi în funcţie de puterea fiecărui aragaz / cuptor. La final se scoate se pune zahar pudră (n-am pus că nu am avut) şi se papă.



Poftă bună!