Ingrediente:
- 165 g unt
- 200 g ciocolată rasă
- 3 ouă
- 2 gălbenușuri
- esență de vanilie (câteva picături) – eu am
folosit apa de trandafiri
- 2 linguri făină
- 165 g zahăr
- 1 lingură cacao
- sare
- 100 g biscuiți Oreo sfărâmți (1 pachet si
jumătate)
Mod de preparare:
1.
Se pune untul (165 g) într-un vas la topit, pe aragaz.
Când este topit se dă deoparte și se adaugă ciocolata rasă (200 g). Se lasă
câteva minute după care se amestecă până se topește ciocolata.
2.
Se amestecă cu mixerul ouăle (3 ouă + 2 gălbenușuri),
esența de vanilie și zahărul (165 g). Zahărul se adaugă câte puțin. Se amestecă
până ce se face o cremă pufoasă.
3.
Peste crema de ouă se adaugă ciocolata. Se amestecă cu
mixerul. Se adaugă făina (2 linguri) + cacao (1 lingură) + sare. Se amestecă cu
mixerul. Se adaugă biscuiții Oreo (100 g) sfărâmați.
4.
Compoziția se pune într-o tavă (unsă cu unt). Pe deasupra
se pun biscuiți Oreo rupți în bucăți. Se lasă în cuptor
25-30 de minute.
Poftă bună!
Sursa: Lorraine Pascale
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu